Home Ön itt van:
2004. november 7. vasárnap - 2004. november 10. szerda
Uránia Nemzeti Filmszínház (Budapest VIII, Rákóczi út 21.)
Film/Video
A filmnapok műsorán a Bolzano történelmét és természeti szépségeit bemutató „A sas szabadsága” és ”Az elveszett fiú: Luis Trenker” című dokumentumfilmek mellett egy Ötziről készült izgalmas film is látható lesz.

A fesztivál részletes programja:November 7.

19:00 Díszterem – Andreas Hofer – A sas szabadsága

November 8.

19:00 Díszterem – A tékozló fiú

20:30 Fábri terem – Ötzi

November 9.

19:00 Díszterem – Andreas Hofer – A sas szabadsága

20:30 Fábri terem – A tékozló fiú

November 10.

17:00 Díszterem – Ötzi

20:30 Fábri terem – Andreas Hofer – A sas szabadsága


ANDREAS HOFER - A SAS SZABADSÁGA
1805-ben az aussterlitzi csatában Napoleon legyõzte a porosz és osztrák seregeket. Ausztriának le kell mondani Tirolról is, a hegyvidéket a Napoleonnal szövetséges Bajor királysághoz csatolják. A megszállók válogatás nélkül sorozzák az ifjakat, a szökni próbálókra halál vár. A besorozottakat a tiroli alkotmánnyal szöges ellentétben külföldre vezénylik, hogy ki tudja, hol haljanak meg Napoleonért. Hofer, vendéglõs és borkereskedõ a lázongó tiroliak élére áll. A bécsi udvar segítségét kéri a készülõ felkeléshez. A tiroliak legnagyobb nemzeti hõsének élete tragikus véget ér...


ÖTZI
1991-ben hegymászók az olasz-osztrák határvidéken, egy jégtömbben mumifikálódott testet találtak. Ki lehet õ? A vizsgálatokba bevont tudósok megállapították, hogy 5300 éve fekszik jégkoporsójában a tetem. Ötzi, negyven körüli férfi, számos tetoválással a testén, környezetének megfelelõ ruházatban. Támadói haláloson megsebesítették, vagy rituális szertartás áldozat lett? A testén talált sérülések ugyanis arra utalnak, hogy nem természetes módon halt meg. A halálának pontos oka ma még nem bizonyított. A szinte hihetetlen épségben mumifikálódott test rejtélyét kutatják a filmesek is.


A TÉKOZLÓ FIÚ
Idilli hegyi falucskáját egyre szûkebbnek érzi Tonio, a favágó. Egy hegyitúrán megmenti Lilian Williams, egy amerikai milliomos lányának életét, de eközben a legjobb barátja halálra fagy. Tonio ezek után képtelen a hegyek látványát elviselni, a lány után megy Amerikába. A család éppen elutazott, amikor megérkezik New Yorkba, Pénz, munka és fedél híján Tonio kitaszítottként tengõdik a milliós nagyvárosban, éhesen és dideregve bolyong Bronx utcáin. Egy falat kenyérért akár lopni is hajlandó. Ám egy napon valóra válni látszanak álmai, mert újra találkozik Lilian-nel, aki maga mellé venné õt. De Tonio tudja, hogy Amerikában õ mindig idegen marad. Lemond a gazdagságról és a szép nõ szerelmérõl, honvágya erõsebb.

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.